Kategori:

Matpakke

Kategori:

Matpakke

Havrebar med gulrot

Ut på tur, aldri sur? I hvert fall ikke med noen knallgode havrebarer i sekken.

Havrebar med gulrot
Velbekomme! Havrebar med gulrot er servert. Foto: Kokken og Konditoren

Rosiner, honning, hasselnøtter og gulrot. Kan det bli bedre? Dette kan nærmest kalles en oppgradert utgave av gulrotkake. Sunn, god og enkel mat, både til trening og tur.

Havrebar med gulrot

Sunt og godt! Her er råvarene du trenger til noen gode havrebarer med gulrot. Foto: Kokken og Konditoren

'

Tilagningstid

60

Porsjioner

20

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 50 gr rosiner
  • 50 gr grovhakkede hasselnøtter (eller andre nøtter)
  • 375 gr havregryn
  • 3 stk egg
  • 30 gr flytende honning
  • 100 gr raspet gulrot
  • 1 dl vann
  • 1 ss kanel

Slik gjør du

 

  1. Ha havregryn i en bolle. Visp sammen egg, honning, og vann. Vend dette inn i havregrynene med en slikkepott.
  2. Ha i rosiner, nøtter og gulrot, og bland godt sammen.
  3. Fyll i en halvdyp ildfastform, eller et stekebrett, med bakepapir, og press jevnt og flat.
  4. Stek på 160 grader varmluft i 30-40 minutter, til den er gyllen og sprø på toppen.
  5. Avkjøl på rist før du kutter den i barer.
  6. Oppbevar kjølig i en lufttett boks.

 

 

Ca pris per bar: kr 2,50

 

'

Lyst på mer digg og enkel snacks? Prøv disse smakfulle browniekulene!

'