Kategori:

Matpakke

Kategori:

Matpakke

Hjemmelaget müslibar med frø og tørket frukt

Skal du ut på tur, eller har lyst på en enkel, smakfull og energirik liten bit? Da er disse müslibarene noe for deg!

Muslibar
Hjemmelaget muslibar er både godt og mettende. Foto: Kokken og Konditoren.

Klar for en velsmakende energikilde? Disse müslibarene er stappfulle av nøtter, tørket frø og honning, og er både gode og mettende.

Du kan bytte ut frø, nøtter og tørket frukt med andre ingredienser om du vil, bare pass på at mengdeforholdet er noenlunde likt. Og ja, de smaker ekstra godt om de dyppes i mørk sjokolade. La barna være med og sette sammen sine egne smakskombinasjoner, så blir müslibarene ekstra spennende. De er også et supert alternativ til matpakken eller lunsj.

Muslibar ingredienser

'

Tilagningstid

120

Porsjioner

20

Nivå

Enkel

Du trenger:

  • 50 gr gresskarkjerner
  • 50 gr tørket aprikos eller rosiner
  • 50 gr havregryn
  • 250 gr mandler
  • 25 gr chiafrø
  • 175 gr flytende honning

Slik gjør du

Slik gjør du

  1. Ha alt i en blender eller hurtigmikser og bland sammen.
  2. Ha bakepapir i en ildfast form, tilsett ingrediensene, og stek i forhåndsvarmet ovn på 120 grader i 60 minutter.
  3. Avkjøl i romtemperatur og kutt i fine biter.
  4. Oppbevar i lufttett beholder.

Håper det smaker!

 

Ca pris per bar: kr 5,60

 

 

'

Hvis du likte disse vil de hjemmelagde energibarene med havre garantert falle i smak! 

' '