Kategori:

Middagstips

Kategori:

Middagstips

Oppskrift på fårikål - en deilig høstrett

Hvor deilig er det ikke å ta seg en god søndagstur på høsten og komme hjem til den herlige duften av fårikål?

fårikål
Høstfavoritten! Foto: Kokken og Konditoren

Det blir ikke høst i Norge uten vår nasjonalrett fårikål. Denne tradisjonsretten består ikke bare av få ingredienser, den lager seg selv også.

Fårikålkjøtt er fra bog, nakke, bryst og slagside på lam. Vi bruker like mengder får og kål.

Det kan være lurt å lage litt ekstra, retten smaker nemlig enda bedre dagen etter.

Tilagningstid

180 - 240

Porsjoner

4

Nivå

Enkel

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 ss hel sort pepper
  • 2 ts salt
  • 5 dl vann
  • kokte poteter

Slik gjør du

  1. Del hodekålen i båter og legg lagvis i en gryte med fårikålkjøtt. La litt av stilken være på kålen, da holder den seg sammen under kokingen.
  2. Mellom hvert lag strør du salt og hel pepper.
  3. Hell på vann og kok opp. La det småkoke i et par timer til kjøttet løsner fra beina. Koketid avhenger av størrelse på kjøttet, men regn med ca to timer.
  4. Smak til om du ønsker litt mer salt eller pepper.
  5. Server med kokte poteter.
fårikål

Dette trenger du for å lage fårikål. Foto: Kokken & Konditoren