Skribent:
Kategori:

Middagstips

Skribent:
Kategori:

Middagstips

Hjemmelagde krutonger

Har du tørt brød på benken? Ikke kast det. Det er nemlig det perfekte utgangspunkt for hjemmelagde krutonger.

Hjemmelagde krutonger
Knasende sprø krutonger løfter suppe- eller salatmiddagen til nye høyder. Foto: Familiematblogg

Hjemmelagde krutonger smaker ikke bare nydelig i blant annet supper og salater, det er også en genial måte å bruke opp tørt brød.

Hvis du ikke har bruk for krutonger umiddelbart deler du bare det tørre brødet i små biter og fryser det ned. Ved behov tar du opp de tørre brødbitene fra fryseren og lar de tine litt på benken før du tilsetter olje og salt. La det så stå i ovnen til de tørre brødbitene er forvandlet til sprø, knasende krutonger som løfter suppemiddagen til nye høyder.

Hvis du har små barn kan du skjære noen av brødbitene i litt større biter. Dropp saltet på disse og følg ellers fremgangsmåten under. Perfekt for småtasser som klør i tennene – og alltid stas med noe de kan holde selv!

Krutonger av tørt brød

Når du lager krutongene selv kan du velge brød etter ønsket grovhetsgrad. Foto: Familiematblogg

Tilagningstid

30 - 40

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

  • brød
  • olivenolje
  • maldonsalt

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader.
  2. Del opp brødet i terninger, eller ta opp det du allerede har i fryseren.
  3. Legg brødet i en plastpose. Hell på en god slump med olje og strø over salt. Rist litt på posen slik at brødet, oljen og saltet blander seg.
  4. Hell brødbitene på en bakepapirkledd stekeplate.
  5. Stek krutongene midt i oven i ca 25-30 minutter. Hvis krutongene ikke er sprø nok kan du sette ovnen på varmluft og riste dem videre på 90-100 grader til de er helt sprø.