Skribent:
Kategori:

Frokost

Skribent:
Kategori:

Frokost

Tina Nordström: Hvordan posjere egg

Tina lærte å posjere egg av sin elskede farmor. Slik gjør hun det.

Foto: Tinas mat

Superkokk Tina Nordström. Foto: Gyldendal

For en stund siden ble jeg fullstendig opphengt i å få til det perfekte posjerte egget.

Jeg begynte med å gjøre det slik jeg hadde lært på skolen, altså med eddik i vannet. Så fortsatte jeg med å posjere i krydret buljong med lys soya og honning.

Og til slutt prøvde jeg med bare vanlig småkokende vann. Og med bare vann ble egget best!

Foto: Tinas mat

Knekk egget i et glass. Kok opp vann i en vid kjele. Senk varmen noe når det begynner å koke. Det holder at det småkoker.

Foto: Tinas mat

Visp rundt i vannet med en visp og hell egget ned i «virvelen». Dette hjelper egget å bli pent – hviten legger seg ganske enkelt vakkert rundt plommen.

Foto: Tinas mat

La det koke i 3–4 minutter og kjenn deretter forsiktig på plommen – den skal føles myk i midten. Ta opp egget med hullsleiv og legg det på en tallerken.

Boktips

Foto: Gyldendal

Tinas mat – kjøkkenkunnskap med smarte snarveier og mine beste oppskrifter.

Oppskriften er hentet fra Tinas nye kokebok Tinas mat, utgitt på Gyldendal.

Her får du de beste oppskriftene fra superkokk Tina Nordström. Hun byr raust på sine kunnskaper og gir deg gode tips og smarte snarveier for å lykkes på kjøkkenet. Trinn-for-trinn-bilder og forklarende tekst gir deg inspirasjon og god veiledning gjennom oppskriftene.

Tina er kjent fra sine mange tv-opptredener, og hun har høstet flere medaljer i internasjonale kokkemesterskap.

'