Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Sjokoladefondue

Kombinasjonen av frukt, bær og smeltet sjokolade blir sjelden feil!

Sjokolade og frukt
Neste gang barna skal ha venner på middag anbefaler vi å teste denne desserten for dette er skikkelig sosial snaddermat! Foto: Familiematblogg

Sjokoladefondue er en sosial, fin og i grunn ganske sunn dessert. Oppkuttet frukt og bær får spille hovedrollen og i kombinasjon med smeltet sjokolade blir det uimotståelig godt!

For å lage denne desserten anbefaler vi å gå til anskaffelse av et enkelt foundue-sett som er ment til nettopp sjokolade. Det består som regel av et lite stativ med en skål hvor det er plass til et telys under og det er mange rimelige varianter å få tak i.

Hvis du ikke har en slik skål kan du også smelte sjokoladen over et vannbad. Del da opp sjokoladen i mindre biter og ha det over i en bolle som du setter over en kjele med varmt vann. Vannet bør ikke koke, da det fort bli for varmt for sjokoladen. Sett så fram den smeltede sjokoladen på et fat sammen med oppkuttet frukt og bær, og sørg for å gi sjokoladen en ny runde over vannbadet hvis den stivner.

Ingredienser sjokoladefondue

Finn fram din favoritt-frukt og bær, smelt sjokolade og gå i gang! Foto: Familiematblogg

Barn spiser sjokoladefoundue

Sjokoladefondue er en ikke bare en skikkelig god dessert, det er i grunn ganske sosialt også. Foto: Familiematblogg

Tid

10 min - 20 min

Porsjoner

4-6

Nivå

Enkel

  • oppkuttet frukt og bær (for eksempel jordbær, eple, appelsin, pære, kiwi, blåbær og banan)
  • 100 - 200 gram sjokolade (lys eller mørk, alt etter hva dere liker best)
  • 1 dl fløte

Slik gjør du

  1. Vask bær og skrell kiwi, epler og bananer. Skjær dem i stykker som er lette å putte i munnen.
  2. Legg frukt og bær i små skåler. Hvis det er lenge til dere skal spise kan du dryppe litt sitronsaft over spesielt eplene og bananene slik at frukten ikke blir brun.
  3. Hakk sjokoladen. Legg den i en kasserolle, og tilsett fløte. Varm opp og rør sjokoladeblandingen til en jevn røre. Du kan gjerne gjøre dette over et vannbad. Da smelter du sjokoladen i en liten gryte som du setter i en annen kjele med varmt vann. Vannet i kjelen bør ikke koke, da det fort kan bli for varmt for sjokoladen og du risikerer at den brenner seg. 
  4. Hell sjokoladeblandingen over i en fondueskål hvis du har det, og plasser den over stearinlyset. Sjokoladen vil da holde seg fin og flytende mens dere koser dere med å dyppe og spise sjokoladedekket frukt og bær!

Enhjørninger kakepynt

Små søte enhjørninger som passer perfekt til å toppe bursdagskaken, cupkakes og desserter.

Les mer