Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Kokosis med sjokolade

Det nærmeste du kommer en fryst kokosbolle eller skumbolle. Kokosis med sjokoladetrekk er en supergod og oppfriskende is med tropiske aner.

Hjemmelaget pinneis med kokos og sjokolade knekk - det blir ikke sommer uten. Foto: Kokken og Konditoren

Kokosis har en kremet og god konsistens, og når du dypper den i hjemmelaget sjokoladetrekk blir den ekstra smakfull.

Det aller beste? Den er meget enkel og veldig rask å lage.

Kokosis er lett å lage, og krever ingen koking av ingredienser. Bare bland og fryst! Foto: Kokken og Konditoren.

Kokosis

Tid

5 min - 15 min

Porsjoner

ca 10 pinneis

Nivå

Easy

Du trenger

  • 8 dl kokosmelk (ikke lett)
  • 1 dl lønnesirup
  • 4 ss sukker
  • 2 stk lime - kun saften

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle og miks sammen med en stavmikser eller i en blender.
  2. Fyll i ispinneformer, sett i pinne og frys.
  3. Når isen er ferdig fryst dypper du den i sjokoladetrekk og drysser kokos over.

Sjokolade trekk

Tid

10 min - 15 min

Porsjoner

ca 2 dl

Nivå

Easy

Du trenger

  • 100 gr mørk sjokolade
  • 50 gr kokosfett

Slik gjør du

  1. Ha sjokolade og kokosfett i en bolle over et vannbad og smelt på middels varme.
  2. Rør godt sammen med en visp, og avkjøl litt før du dypper fryst is nedi.
  3. Dryss over kokos rett etter at du har dyppet i sjokolade.

Dypp først ispinnene i sjokoladetrekk

Kokos dyppet i sjokoladetrekk. Foto: Kokken og Konditoren.

Deretter drysser du kokos over!

Dryss med kokos etter at du har dyppet isen. Foto: Kokken og Konditoren.