Kategori:

Dessert

Kategori:

Dessert

Hjemmelaget softis

Ahh, softis! Myk og kremet i konsistensen, toppet med alle smaker du måtte ønske.

Hjemmelaget softis med topping etter ønske - dette er smaken av sommer! Foto: Kokken og Konditoren

Men det ikke alle forunt å ha en egen softis-maskin på kjøkkenet. Fortvil ikke, softis kan du lage hjemme selv, og det ikke mange ingrediensene du trenger. Konseptet er jo i grunn ganske enkelt – pisket kald fløte.

Alt du trenger er et par fryseposer, masse isbiter og litt muskler. Da er utgangspunktet for en deilig softis sikret. Vi har også laget denne oppskriften i ismaskin, men da må du følge litt med slik at den ikke blir altfor hard.

En pose med fløteblandiåg og masse isbiter + litt muskler = god softis! Foto: Kokken og Konditoren

Softis

Tid

5 min - 20 min

Porsjoner

6 stk

Nivå

Easy

Du trenger

  • 4 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • isbiter
  • salt

Slik gjør du

  1. Bland sammen fløte, melk og sukker med vaniljefrø eller vaniljesukker. Ha dette i en frysepose, men sørg at det luft igjen i posen. Om du har tynne fryseposer er det lurt å bruke to poser, slik at det ikke posen sprekker.
  2. Legg isbiter i den andre posen og tilsett litt salt. Legg posen med fløtemelk over i posen med isbiter og knyt godt igjen.
  3. Pakk posen inn i et kjøkkenhåndkle og rist godt i 10-15 minutter, eller til miksen har blitt til myk is.
  4. Klipp opp posen med isbiter og ta ut posen med softis. Åpne opp og fordel softisen i ønskede beger eller porsjoner. Du kan skylle av posen i iskaldt vann før du åpner den, slik at du fjerner rester av eventuelt saltvann.

Håper det smaker!

Vinn en kinoopplevelse for hele familien

Delta her for å vinne 5 billetter som kan brukes på alle kinoer og forestillinger i hele Norge!

Les mer