Kaker
Kaker
Smuldrepai med rabarbra og jordbær
Når rabarbraen er på sitt beste er det ingen god grunn til å velge noen annen dessert enn denne.

Så fort det er rabarbrasesong begynner jeg å tenke på denne smuldrepaien, og hvor fort jeg kan få laget den. Det har jeg gjort i snart 15 år, helt siden jeg fikk oppskriften av en venninne.
Kaken er kanskje ikke den vakreste, men den smaker altså så fantastisk godt, og den er alltid like populær hver gang den kommer på bordet. Den smaker aller best om du serverer den lun og i kombinasjon med en god vaniljeis og norske jordbær.

Rabarbra smaker best om du spiser den før St.hans så skynd deg å teste denne oppskriften mens den er i sesong. Foto: Familiematblogg
Tid
45 min - 55 min
Porsjoner
6-8
Nivå
Enkel
- 2 dl hvetemel
- 1 dl brunt sukker
- 1 ts kanel, strøken
- 125 gram smør
- 700-800 gram rabarbra, renset, i staver
- 1 dl vanlig sukker
- 3 ss hvetemel
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Smør en rund ildfast paiform (vanlig størrelse)
- Bland hvetemel, brunt sukker og kanel i en bolle, og smuldre inn smøret med fingrene til en grynete masse.
- Skrell rabarbraen og skjær av den nederste grove enden. Del stilkene i to på langs og deretter i stykker på 2-3 cm.
- Bland rabarbraen med sukker og litt hvetemel, og ha det i den smurte formen. Til slutt dekker du rabarbraen med deigen og steker denne «omvendte» paien i ovnen i 35-40 minutter til det bobler langs kantene og paideigen er sprø og gylden.
- Server den lun med en god vaniljeis og norske jordbær.
Vinn en kinoopplevelse for hele familien
Delta her for å vinne 5 billetter som kan brukes på alle kinoer og forestillinger i hele Norge!
Les mer