Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Sjokoladekake med sjokoladekrem og bringebær

Sjokoladekake er en slager på fest - både for små og store.

Sjokoladekake stekt i form toppet med pisket krem, sjokolade og bringebær. Foto: Kokken og Konditoren.

Her har vi laget en skikkelig god og saftig utgave med en liten vri, nemlig med rørte bringebær. Vi har også pyntet den med deilig sjokoladekrem, toppet med friske bringebær.

Så ikke bare smaker den utrolig godt, men den ser fantastisk fresh og lekker ut.

Råvarene du trenger for å lage en saftig og god formkake. Foto: Kokken og Konditoren.

Sjokoladekake

Tilagningstid

60 - 90

Porsjioner

1 stk langpanne

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 200 gr bringebær
  • 50 gr sukker
  • 50 gr vann
  • 400 gr meierismør
  • 100 gr mørk sjokolade
  • 1 beger rømme (3,3 dl)
  • 1 dl melk
  • 4 stk egg
  • 4 dråper vaniljeekstrakt
  • 600 gr hvetemel
  • 300 gr brunt sukker
  • 100 gr bakekakao
  • 2 ts natron

Slik gjør du

  1. Kok opp sukker og vann og ha i bringebær
  2. Smelt sjokolade og smør.
  3. Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin og rør inn det våte, ikke de rørte bringebærene.
  4. Hell røren over i en langpanne dekket med bakepapir.
  5. Fordel de rørte bringebærene utover langpannen.
  6. Stek på 175 grader varmluft i 30- 40 minutter.

Sjokoladekrem

Tilagningstid

5 - 10

Porsjioner

Nok til en langpanne

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 3 dl fløte
  • 100 gr mørk sjokolade
  • 1 dl melis

Slik gjør du

  1. Smelt sjokoladen og pisk den inn i fløten og melisen.
  2. Pisk til det blir en fast krem.

Smør den utover sjokoladekaken og dryss masse deilige bringebær over kremen.

Håper det smaker.

Saftig sjokoladekake med pisket krem, sjokolade og bringebær. Foto: Kokken og Konditoren.

Gjær for søte deiger

Skal du bake boller eller annen søt hvetebakst bør du velge gjær som gir et luftigere resultat.

Les mer