Kategori:

Kaker

Kategori:

Kaker

Sitronkake med valmuefrø og cottage cheese

Denne kaken er både saftig, søt og frisk. En herlig kombinasjon!

Saftig og frisk sitronkake. Foto: Kokken og Konditoren.

Denne sitronkaken er nok mest populær hos de voksne, men hva gjør vel det? Da blir det mer kake til oss.

Siden kaken er så saftig, holder den seg fint et par dager i kjøleskapet. Om den ikke blir spist opp med en gang, da.

Her er råvarene du trenger til en saftig sitronkake. Foto: Kokken og Konditoren.

Sitronkake

Tilagningstid

60 - 90

Porsjioner

1 stk langpanne

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 500 gr smør
  • 500 gr sukker
  • 8 stk egg
  • 6 dråper vaniljeekstrakt
  • 4 stk sitron
  • 400 gr hvetemel
  • 100 gr mandelmel
  • 4 ts bakepulver
  • 4 ss valmuefrø
  • 200 gr cottage cheese

Slik gjør du

  1. Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin.
  2. Rør inn egg, ekstrakt, saften fra 4 stk sitron, cottage cheese og det tørre (mel, mandelmel) vekselvis. Dette er viktig, ellers så sprekker røren.
  3. Hell røren oppi en langpanne kledd med bakepapir.
  4. Stek på 175 grader varmluft i ca. 30-40 minutter.

Kandisert sitronskall

Tilagningstid

45 - 60

Porsjioner

Nok til en langpannekake

Nivå

Enkel

Du trenger

  • skallet fra de 4 sitronen
  • 1 dl vann
  • 2 dl sukker

Slik gjør du

  1. Skrell sitronen med en skreller, da får du bare med deg det ytterste skallet, kutt dette i tynne strimler.
  2. Kok opp vann i en liten gryte og ha i sitron skall, rør og sil av vannet. Gjør dette 5 ganger slik at den bitre smaken forsvinner.
  3. Kok opp 1 dl vann og 2 dl sukker, ha i sitronskallet og la det koke i laken i 5 minutter.
  4. Sil av laken og legg skallet utover et bakepapir.

Sitornglasur

Tilagningstid

10 - 15

Porsjioner

Nok til en langpannekake

Nivå

Enkel

Du trenger

  • 300 gr melis
  • 1 stk eggehvite
  • 1 stk sitron

Slik gjør du

  1. Rør alt sammen på middels hastighet til den blir litt fast.
  2. Da renner den ikke utover når dun skal smøres på.

 

Når kaken er nedkjølt så smøres glasuren på og sitronskallet drysses over.

Håper det smaker.

En saftig og god formkake med glasur og kandisert sitron. Foto: Kokken og Konditoren.

Barnas favoritt

Pynte pepperkaker til jul? Gjør det enkelt med ferdigbakte pepperkaker fra Sætre.

Les mer