Kategori:

Kaker

Tag:
Kategori:

Kaker

Tag:

Kake til sommeravslutningen

Vi går inn i en periode med mange sommeravslutninger. Det innebærer ofte kakebaking, til barnas store glede. Denne kaken passer supert til sommeravslutning fordi hvert kakestykke har sin egen pynt.

kake til sommeravslutning
Foto: Toro

Sommeravslutning + seigmenn = sant. Har du prøvd å dele en kake med seigmenn på, hvorav så og si alle seigmennene blir delt i to på langs eller på tvers? Seigmannen forsvinner ned i glasuren og ikke er det lett å skjære igjennom heller. Også er det jo faktisk slik at de fleste barna vil ha kakestykke med seigmenn på. Det får de her og seigmannen er til og med hel ?

Sjokoladekaken gir ca 30 kakestykker og er glutenfri. Ikke dumt det når man skal bake til sommeravslutning.

Tid

30 min - 45 min

Porsjoner

20-30

Nivå

Enkel

 • 1 pose Toro Sjokoladekake Langpanne
 • 3,5 dl vann
 • 200 g smeltet smør (eller 2 dl flytende margarin)

Glasur

 • 1 pose Toro Sjokoladeglasur Langpanne
 • 80 g mykt smør
 • 4 - 6 ss sterk kaffe, avkjølt (kan erstattes med vann)

Pynt

 • 1 pose Laban seigmenn
 • Kokos
 • Grønn og rød konditorfarge (om du vil)

Slik gjør du

 1. Sett stekeovnen på 180 °C (ved varmluft 170 °C). Ta smøret til glasuren ut av kjøleskapet. Del evt. smøret opp i terninger så går det raskere å romtemperere det.
 2. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre. Smør en langpanneform ca. 30 x 37 cm og dekk med bakepapir i bunnen (klipp det gjerne til). Fordel røren i formen og stek på nederste rille i ca. 20 minutter. Bruker du en større eller mindre form må du tilpasse steketiden. Mot slutten av steketiden sjekker du om kaken er ferdig ved å stikke med en kakenål el. i midten av kaken. Er nålen uten flytende deig er kaken ferdig. Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles på rist. (Kaken må være avkjølt før du tar på glasuren.)
 3. Begynn med å lage kaffe (se tips). Bland så det myke smøret med det tørre og visp sammen til det korner seg. Tilsett så en-og-en spiseskje med avkjølt kaffe. (Det er viktig at du tilsetter kaffen litt etter litt så glasuren ikke blir for tynn.) Visp glasuren godt sammen så den blir kremete og luftig.
 4. Fordel sjokoladekremglasuren på kaken ved hjelp av en slikkepott, (er ikke smøret romtemperert vil du få smørklumper i glasuren. Skjer det lar du glasuren stå til den kan røres glatt). Bland rød konditorfarge med kokos i en brødpose og rist godt til fargen har satt seg. Fordel den røde kokosen over halve kaken. Gjenta så med den grønne.
 5. Pynt kakestykkene med seigmenn i samme farge som kokosen.

Dersom du ønsker å lage et sjakkmønster i rødt og grønt som på bildet skjærer du opp kaken i serveringsstykker og plasserer de i ønsket mønster på et serveringsfat.

Obs. Skal du oppbevare kaken før den skal spise bør kakestykkene settes tett inntil hverandre så de holder seg myke i kanten.

Jernia har kakeformer til langpannekaker med lokk. Perfekt når du skal ha med deg en kake på sommeravslutning.

Oppskriften er hentet fra: bakingforalle.no

Glutenfri klassiker

TORO Sjokoladekake Langpanne er den ultimate bursdagskaken. Kaken er saftig, myk - og enkel.

Les mer