Kategori:

Hårpleie

Tag:
Kategori:

Hårpleie

Tag:

Fine sommerfrisyrer du bør prøve

Disse frisyrene holder håret vekk i varmen. I tillegg er sommerfrisyrene enkle å style og flatterende for de fleste.

Hårbåndet kan for bli din beste venn i sommer. Det passer perfekt enten du har kort eller langt hår, løst eller oppsatt hår. Foto: Pernille Jensen

Enten det er varmt og svett eller blåser en del, er det ingen tvil om at håret kan komme litt i veien om sommeren. Vi har snakket med frisørene for å finne fine sommerfrisyrer som kan bli redningen når du vil få håret vekk fra ansiktet i sommer.

Lise Holm-Glad
Plusstid-ekspert Lise Holm-Glad

– Når det er varmt ute, er det alltid deilig å ha håret vekk fra pannen og gjerne løftet opp i nakken, sier Lise Holm-Glad, Plusstid-ekspert og leder for Defines frisørteam.

Hun har noen sommerfrisyrerer hun gjerne tyr til, og gjennomgangstemaet er absolutt å få håret vekk fra fjeset.

Er panneluggen en plage?

Varmt vær og pannelugg er ikke nødvendigvis den beste kombinasjonen. Den kan ofte bli både svett og fett, slik at håret samler seg litt i striper.

– Tørrsjampo kan hjelpe noe, men på ekstra varme dager anbefaler jeg å legge panneluggen bakover eller til siden med en texturizer eller stylinghårkrem og litt spray, sier Holm-Glad.

Om luggen er for kort og bare faller fram igjen i panna, kan du prøve å ta i litt hårkrem og hårspray, tvinne eller flette håret til siden og feste med en spenne.

Portrett av Pernille Jensen
Pernille Jensen er frisør hos WickedHouse i Oslo.

– Om du har en lugg med litt lengde på, er det kult å vippe den bakover, enten ved en styler eller rundbørste, slik at du får en deilig 70-tallsfølelse på sveisen, sier Pernille Jensen, som har 15 års erfaring som frisør og jobber som freelanser hos WickedHouse i Oslo og educator for GHD, mest kjent for sine rettetenger.

Frisøren har jobbet med styling på flere hårshow og for ulike magasiner, og hun har enda et sommertips til deg med pannelugg.

– Det kan være en idé å klippe en strammere lugg litt mykere slik at den legger seg mer tilfeldig og løst av seg selv, sier hun.

RÅ fra Define

RÅ fra Define er en ny hårpleieserie med naturlige ingredienser, kjent fra skandinavisk natur.

Les mer

Bli medlem gratis

Som Plusstid-medlem får du eksklusivt innhold, rabatter og vareprøver fra våre partnere.

Les mer

Prøv et hårbånd

Hårbånd er supertrendy i år og passer perfekt til en rekke sommerfrisyrer. Hårbåndet kan også hjelpe deg med å holde håret vekk fra ansiktet. Bruk det med løst hår, delvis oppsatt hår eller kombinér det med en flette.

– Prøv å legge hårbåndet på hodet og flett det sammen med en flette i nakken. Superenkelt og fresht, sier Holm-Glad.

Jensen digger også kombinasjonen hårbånd og flette. Hun foreslår å flette håret i to hodebunnsfletter langs hodebunnen, fra pannen til nakken. Stopp når du kommer til nakken, fest med en liten strikk og la lengdene henge fritt. Fest et hårbånd i fletten og knyt. Du kan også bruke en såkalt scrungie, en stor hårstrikk, på hver flette.

Men hårbåndet ikke kombineres med fletter.

– Løse, rufsete hestehaler med hårbånd er utrolig kult. Eller hva med å sette opp øverste del av håret i en topp og sette et hårbånd i det? sier Jensen.

For å få hårbåndet til å sitte litt bedre, kan det være lurt å gi det litt tekstur. Spray saltvannsspray i håret før du føner det tørt. Det gir håret en fin og sommerlig look, samtidig som det gir hold for bådet håret og hårbåndet, forklarer frisøren.

Foto: Pernille Jensen
Foto: Pernille Jensen

Gir hold til frisyren

Hårprodukter som får frisyren til å sitte.

Les mer

Gre håret bakover

– «Comb-back»-frisyren er fortsatt aktuell, og den lager du med å ta litt texturiserkrem i håret og stryke det bakover. Spray på med en god, sterk hårspray og la resten av håret henge løst, foreslår Holm-Glad.

For å gi frisyren et ekstra hint av sommer, kan du klemme fram litt krøll eller fall med en texturizerkrem eller gi ekstra støtte og tekstur med en stylingspray eller saltvannsspray.

Du kan også skru opp sommerfølelsen enda et hakk ved å pynte håret litt ekstra, sier Jensen.

– Sommer er festivaltid, så jeg synes det er utrolig kult å føne håret bakvoer eller til siden med et skum som gir godt hold, for så å gå inn med glittergelé som dekorasjon, sier hun.

Et annet triks for å få en bakovergredd look, er å gre håret godt bakover mens det er vått og bruke en bred, litt stram hårbøyle for å holde det på plass mens det tørker.

3. Ved å gre håret stramt bakover, med eller uten skill, får du det vekk fra ansiktet, men beholder løst hår-looken. Foto: Pernille Jensen

Rufsete hodebunnsflette

Jensen er fan av hodebunnsfletter, altså fletter som flettes inntil hodebunnen, om sommeren. Du kan bruke en klassisk fransk flette eller den omvendte varianten, en såkalt dutch braid. Sistnevnte ser mer ut som den ligger oppå håret, og er ypperlig hvis du vil rufse den til og skape en mer bohemsk og avslappet frisyre.

– Gre alt håret framover fra nakken og lag en hodebunnsflette som går fra nakken til pannen og hele veien ut i lengdene av håret. Fest en strikk i enden og dra litt i fletta med fingrene for å lage mer tekstur og volum. Fest med hårnåler for å få en løs og rufsete topp som kan danderes med blomster eller noen store hårsmykker, foreslår hun.

En løs, rufsete hodebunnsflette kan varieres i det uendelige og er ypperlig for å holde håret på plass og unna fjeset på varme sommerdager.Foto: Pernille Jensen

 

Få kontroll på saltvannshåret

Selv om saltvann er ypperlig for tekstur, kan det også gjøre håret både flokete og litt fett. For en litt fjongere sveis etter en dag med mye bading, kan du prøve Jensens frisyretips:

Del håret inn i fire seksjoner, fra nakke til panne og øre til øre, og knyt det for å få satt det opp og bort. Knyt nakkepartiene sammen med hverandre så mange ganger du får det til med din hårlengde og fest med hårnåler. Gjør det samme med toppartiene.

– Da får du en solid frisyre som holder godt inn i de små nattetimer, sier Jensen.

 

Tre tips til sommerfrisyren

  • Få håret vekk fra ansiktet for en mer behagelig frisyre i sommervarmen eller -vinden. Flett eller tvist panneluggen vekk om den er for kort til å feste i en hestehale.
  • Bruk tilbehør som spenner, strikker eller hårbånd for å sette opp håret på en rekke spennende måter.
  • Bruk saltvannsrestene i håret for alt det er verdt. Både saltvannsprodukter og ekte saltvannsrester fra svømmeturen gir håret hold og tekstur og passer ypperlig til oppsatte frisyrer.