Kategori:

Familieferie

Kategori:

Familieferie

Slik finner du et barnevennlig hotell

Frokostbuffe, ismaskin, perfekt oppredde senger og sirlig danderte frottéhåndklær. En natt eller tre på hotell gjør godt for både store og små. Disse barnevennlige hotellene gir overnatting på de minstes premisser.

Borgmuren på Abra Havn
Over 70.000 overnatter innenfor borgmurene til Abra Havn hvert år. Foto: Dyreparken i Kristiansand

Husker du ditt første møte med hotell? Små og rare ting som innpakka såpestykker og ikke forstyrr-skilt som fascinerte oss for lenge siden, blekner i sammenlikning med dagens barnevennlige hoteller. Mange barnevennlige hoteller med overnatting på de minstes premisser imponerer i dag gjerne de store omtrent like mye som de små.

Like ved Pirbadet i Trondheim finner du Clarion Congress & SPA – en topp hotellopplevelse for alle aldre. Foto: CH – Visitnorway.com

Sol eller spenning – formålet bestemmer

Det er gjerne to typer hotell som er mest spennende for små hotellgjester. Du har opplevelseshotellet som er bygget opp rundt opplevelser og historiefortelling både i form og innhold. I tillegg har vi barnevennlige hoteller, som først og fremst handler om å legge forholdene til rette for at foreldre og barn skal ha et komfortabelt og avslappende opphold. Skal dere ut på eventyr? Eller handler ferien om å kjenne sandkorn mellom blåfrosne tær og få litt sol på små kropper? Om dere tar utgangspunkt i ønskene dere har for ferien blir valget enklere.

Et godt tilskudd i matpakken!

Kornmo Matpakkebar er det perfekte valget når du vil ha et sunt, men godt mellommåltid.

Les mer
Ragnhild Holmgren Grindheim, Daglig leder BarnOmbord. Foto: Privat

Sjekklisten for sydenturen

Ragnhild Holmgren Grindheim er daglig leder i BarnOmbord. BarnOmbord selger og leier ut produkter som gjør reisene med små barn lettere, tryggere og mer praktisk. Ifølge henne er det lurt å tenke gjennom turens mål, samt sjekke et par ting på forhånd før oppholdet bestilles.
– Gode, barnevennlige hoteller har ofte store leiligheter, barneklubb og gjerne underholdning på kveldstid. Aktive foreldre ser gjerne også etter tilbud som treningsrom og spa-avdeling. Reiser du til sydlige strøk er det en fordel at hotellet har aircondition og ligger nær stranda. Vannsklier, flere basseng og barneklubb er sikre vinnere hos de små, og restauranter med barnemenyer på hotellet er en fordel. Mange velger også å reise flere generasjoner sammen. Da er det viktig at hotellene har tilbud til flere målgrupper – også besteforeldrene, forklarer hun.

Vannsklier, flere basseng og barneklubb er sikre vinnere hos de små.Ragnhild Holmgren Grindheim, Barnombord

Kvalitetssikring av sydenturen

Enten dere som barnefamilie skal booke ferien gjennom charteroperatører eller hotellbookingsider – hvordan kan du forsikre deg om at du finner noe som virkelig funker? På reiser til sydligere strøk anbefaler Grindheim i BarnOmbord å søke erfaring både hos turoperatører og hos andre reisende. En fin måte å få info om alt fra hotellfrokosten til fine strender, er rett og slett å sjekke med andre som har vært der før. Slik finner du ut mer på forhånd, også det som ikke står i markedsføringen.
– Du finner gjerne de mest barnevennlige hotellene hos større reiseoperatører og de med lang erfaring med småbarnsfamilier. Det kan være lurt å lese anmeldelser eller etterspørre erfaringer fra andre reisende småbarnsforeldre før du velger hotell, via for eksempel Facebook-gruppa Barnereiser (foreldreforum). Her får du svar på alt, fra hvordan mattilbudet er, til om du kan kjøre barnevogna til stranda, sier hun.

Les også: SLIK LØSER VI FERIEKABALEN

Tenk gjennom transport og sikkerhet på forhånd

– Det er også lurt å tenke gjennom transport og sikkerhet. Skal dere leie bil, ta taxi eller charterbuss? Ofte er mulighetene for å leie bilstol til barna der dere skal begrenset. Til sist kan tilgangen til helsepersonell på reisemålet også være relevant for hva du velger når små barn skal med, sier Grindheim.

Les også: HUSKELISTE FOR Å SØKE ELLER FORNYE PASS TIL BARN

Sov søtt i Kaptein Sabeltanns univers.
Ville du bodd på hotellet til denne karen? Kaptein Sabeltanns univers er populært som aldri før. Foto: Dyreparken i Kristiansand

Barnevennlige hoteller i Norge

Det er ikke bare på reiser til sydligere strøk at du finner hoteller spesielt beregnet på å ta vare på de små. Om det skal ferieres i Norge finnes det mange spennende hoteller for barnefamilier med tilbud som beriker oppholdet.
Ved Dyreparken i Kristiansand kan dere ta inn på Scandic Dyreparken Hotell og overnatte i Noas Ark med Afrikas ville dyr som nærmeste naboer.
Om bading er i fokus finner du Quality Hotel Sarpsborg med lekeland, badeland og vitensenter og spa for de voksne, kun en time fra Oslo.
I Trondheim finner du Clarion Hotel & Congress ligger like ved Pirbadet og nær Kongeparken ligger Quality Hotel Recidence i Sandnes med timevis av moro for de små.

Norske Abra Havn – barnas egen skattkiste

Om målet først og fremst er opplevelser for de minste, finnes det mer spesialiserte tilbud der ute – også her i Norge. Opplevelseshotellene gir barn og voksne muligheten til å bokstavelig talt flytte inn i en parallell virkelighet for en stund.
Typiske eksempler vi kjenner er danske Hotel Legoland eller Fårup Sommerland.
I TripAdvisors kåring av de beste familiehotellene for 2018 finner vi i dag likevel et norsk tilbud – også dette i umiddelbar nærhet til Dyreparken i Kristiansand. I kåringen rangeres Abra Havn som nummer 6 i verden og nummer 2 i Europa. Hva er så dette for slags sted?

Hotelldirektør Wenche Munkelien fra Abra Havn utenfor Kristiansand
Hotelldirektør Wenche Munkelien ønsker små og store sjørøvere velkommen til Abra Havn. Foto: Dyreparken i Kristiansand

Det opplevelsesbaserte hotellet Abra Havn en naturlig forlengelse av Kaptein Sabeltann-universet, forklarer tidligere hotelldirektør for Abra Havn, Wenche Munkelien.
Her får små og store rabagaster ta med seg sjørøverlivet helt inn i drømmeland. Med over 70.000 overnattingsdøgn i året, vet Munkelien godt hva som er viktig for at barna skal kose seg på hotell.
– For at barna skal trives må de sees, få oppmerksomhet og ha det gøy. Hvis du i tillegg klarer å bidra til at foreldrene også har det bra og blir glade, er det trivsel for hele familien, sier hun.

For at barna skal trives må de sees, få oppmerksomhet og ha det gøy.Wenche Munkelien, hotelldirektør Abra Havn

Dette er Abra Havn

  • Abra Havn er Kaptein Sabeltanns overnattingslandsby, et gjennomtematisert hotell med 750 senger utformet som en landsby like ved Dyreparken i Kristiansand
  • Byen består av sjørøverkåker med separate soverom og sengeplasser fra 2 til 6 personer, minikjøkken og uteplass
  • Flere rom har ytterligere tematisering, som Kaptein Sabeltanns suite, Langemanns suite, Heksa Miriams suite og 20 andre forskjellige karakterer.
  • Byen er levende med sjørøverunderholdning morgen og kveld. Den Sorte Dame kommer inn i Dødningskallebukta med salutt og full sjørøver-rock for å vekke byens innbyggere hver morgen.
Abra Havns havnekvarter ved Dyreparken i Kristiansand.
I Abra Havns havnekvarter skjer det litt av hvert. Hver morgen blir gjestene vekket av salutt og sjørøverraid. Foto: Dyreparken i Kristiansand

Rom for eventyr

Før åpningen av Abra Havn har Dyreparken i Kristiansand allerede erfaring med hvordan utforme opplevelsesbaserte overnattingstilbud. Det har nemlig lenge vært mulig å overnatte i Torbjørn Egners Kardemomme By. Her får du oppleve Trikkefører Syvertsen, Tante Sofie, Politimester Bastian eller kanskje se en røver eller tre som lusker rundt utenfor.

For at et familiehotell med fokus på opplevelser som Abra Havn skal fungere godt, må både opplevelsesbiten og hotell- og servicebiten sitte. I Abra Havn har rommene hva alle hotellrom har – og litt til. Innredningen er sjørøversk og eventyrlig, men også komfortabel og stilfull sett med voksne øyne. Du får stivpressede laken og flatskjerm-TV, men også hengekøye og sjørøverbøker i skuffene.
Alle bitene i puslespillet handler til sist om å bygge opp under opplevelsen for barna, ifølge Munkelien. Hun forklarer at underholdningskonseptet endres litt hver sesong så det forblir like spennende for gjestene som kommer tilbake hvert år.
– Vårt hovedfokus er på barna og familiene deres – i den rekkefølgen. Det er barna som først og fremst blir sett, og all underholdning fokuseres mot dem. Ved ankomst får barna utlevert Kaptein Sabeltanns lov som må signeres og stemples med sjørøverstempel. De får også oppgaver som skal løses rundt om i Abra Havn og som belønnes med et sjørøverbevis.

Interiør i Abra Havn.
Interiøret i Abra Havn er laget både for å behage både små og store. Foto: Dyreparken i Kristiansand

5 spennende barnevennlige hotell i Europa

Les også: EKSPERTENES TIPS TIL FERIE MED BARN I EUROPA