Skip to main content

Vår ekspert på Mat og helse

Marit S Marvik

Hei! Jeg heter Marit S. Marvik, er kokk og fagsjef i Orkla Foods Norge. Jeg jobber til daglig med matfaglige utfordringer, blant annet matkurs, produktutvikling og oppskrifter. Jeg har tidligere jobbet som matjournalist i Allers og laget mat på direkten i "God morgen" på TV 2. Spør meg om alt som har med mat å gjøre!

Hilsen

Marit S Marvik

Marit svarer på spørsmål om:

  Bli medlem

  Trykk her for gratis vareprøver og magasin i postkassen.

  Marit S Marvik

  Eksperttips fra Marit: Beregne saus

  Det er vanlig å beregne cirka 1/2 dl saus pr person. Det kan imidlertid være betryggende å beregne litt ekstra - circa 3/4 dl pr pers. I tillegg er det lurt å helle litt over kjøttet eller fisken før servering.

  Eksperttips fra Marit: Stek baksten riktig

  Hvis du steker småbrød og kaker på midterste rille og store brød, evt. sukkerbrød på nest nederste, vil du få et bra resultat. Stekeovner er veldig forskjellige, så det er viktig du tester ut din ovn for å få baksten best mulig stekt.

  Eksperttips fra Marit: Ost og kjeks

   Det er lurt å svinge innom frysedisken neste gang du er i butikken. De små begrene med rørt syltetøy er supre til ost, spesielt anbefaler jeg rørt, blåbærsyltetøy til blåmuggoster og et beger med rørt multesyltetøy til brie. Med kjeks og litt brød blir dette bare helt nydelig.

  Eksperttips fra Marit: Bruk bakepulver i kjøttkakene

  Min bestemor lagde alltid kjøttkaker med bakepulver