Skip to main content

Det du fokuserer på, får du mer av!

12.05.2015 08:15
Tags:

Kanskje du har lett for å se det gode og flotte du har rundt deg, eller kanskje du ofte blir minnet på hva som er tungt og mer vanskelig for deg akkurat nå… Hvis du vil ha mer energi, glede og inspirasjon inn i livet ditt, så er det der du trenger å ha fokus. I min jobb som helsesøster på videregående skole, gjorde jeg ofte denne øvelsen sammen med elevene som du nå skal få være med på:

Tenk deg at du står på en togstasjon som er livet ditt. Du er hovedpersonen og styrer togene som kommer og går og hvilke personer som skal være på stasjonen. Så kommer det et tog i ekspressfart. Toget er fylt av rød kaniner som er dine rød tanker. De tankene er sorger, bekymringer, redsler, ensomhet og andre vanskelige tanker som du måtte ha. Du kjenner at de rød tankene lett kan ta over alt i hodet ditt. Når toget kommer, stappfullt av rød kaniner, er det ditt valg om du vil at toget skal stoppe eller kjøre forbi. Hvis det stopper vil alle de rød kaninene komme ut til deg og du kjenner at tankene dine blir tunge. Hvis du sender toget videre, observerer du tankene/kaninene, men lar de ikke ta over.
 
Når neste tog kommer, er det fylt til randen av grønne kaniner. De er dine gode tanker som gir deg energi, glede, styrke, oppmuntring og liv. Hvis du velger å la dette toget stoppe, vil du fylles fra topp til tå med grønne kaniner som er alt det gode i livet ditt. De vil gi deg alt du trenger for å ha det godt på alle mulige måter.
 
Neste gang du har en dårlig dag, eller opplever noe vanskelig, kjenn etter hvordan det er å sende det rød toget videre og la det grønne toget stoppe og fylle hele deg. Får du det til?

Togstasjon

Legg til kommentar

Kommentarer (0)

    Tone Aanderaa

    Tone Aanderaa

    Hei! Jeg heter Tone Aanderaa og er trebarnsmamma og jeg har mange års erfaring som helsesøster og fødselskursinstruktør. Mitt store ønske er at du skal føle deg trygg og mestre din nye rolle som gravid og mamma. Jeg gleder til å svare deg på det du lurer på.

    Du finner igjen siden under "Mine lagrede sider" på Min side. Du må være medlem for å bruke denne funksjonen. Bli medlem.