Skip to main content

Kvinnekropp
Foto:

Selvbruning - veien til frisk hud

Vinterhud som ikke har sett solen på nærmere et år, trenger en liten oppfriskning i forkant av sommersesongen. Vi gir deg tips til hvordan du kan få en gyllen og frisk sommerhud.

Stikkord: vinter , hud
Foto:

Mange kvier seg litt for å ta på seg shortsen eller bikinien den første dagen de skal ut i solen – etter en lang og mørk vinter. Med en selvbruningskrem eller en fuktighetskrem med selvbruning, kan du jukse deg til litt farge før du entrer badestranden eller tar på deg sommerkjolen de første soldagene.

Slik gjør du:

Det er viktig å peele huden godt før du begynner å bruke selvbruningskrem. Vær spesielt nøye med albuer og knær, der det lett kan danne seg ujevne skjolder.

NB! Det er viktig at du bruker en egen ansiktspeeling i fjeset. Kroppspeelingen er for grov for den tynne og ømfintlige huden i ansiktet. Peelingen kan også gjøre huden mer solsensitiv, og føre til at du blir lettere solbrent. Utfør derfor peelingen minst 24 timer før du skal ut i solen. Da rekker huden å reparere seg før møtet med den sterke sommersolen.

Etter en omgang med peeling, vil huden lettere kunne ta opp fuktighet fra kremer du smører deg med. Vær raus med gode fuktighetskremer for å gjøre den tørre vinterhuden myk, smidig og mer elastisk.

TIPS! Smør på et lag med solkrem før du smører deg med den vanlige dagkremen din. Det gir solkremen mulighet til å trekke skikkelig inn i porene, slik at den beskytter best mulig. Du bør også bruke gode fuktighetsgivende ansiktsmasker i den solfylte årstiden. En maske inneholder en høyere andel fuktighetsgivende stoffer enn en ansiktskrem. Masken trekker dessuten ut overflødig talg og svette fra huden.

Smør deg inn med selvbruning. Pass på at du kommer til overalt, så det ikke blir skjolder og striper. Vask deg grundig på hendene etterpå, og vent litt med å ta på det klær.

Selvbruningsbehandlingen kan gjentas et par ganger i uken for å holde på fargen.

Drikk vann!

Det anbefales at man drikker en liter vann per tiende plussgrad. På en sommerdag med 25 grader, bør man altså få i seg 2, 5 liter vann. Vann er ikke bare godt for kroppens indre organer, men bidrar også til at huden ikke tørker ut – og til at brunfargen blir jevn og fin.

Bli medlem

Trykk her for gratis vareprøver og magasin i postkassen.

Pernille Burkhalter

Pernille Burkhalter, ekspert på:Hudpleie

Jeg er CIDESCO sertifisert hud og kroppsterapeut og har jobbet både i hudpleiesalong og på dag-spa. Send meg gjerne spørsmål om hudpleie.

Bokmerk denne siden

Du finner igjen siden under "Mine lagrede sider" på Min side. Du må være medlem for å bruke denne funksjonen. Bli medlem.

Bruker du hårkur? :