Skip to main content

Hudpleie for vårhuden Slik gjør du huden frisk og fin om våren.
Foto: NTB Scanpix

Hudpleie for vårhuden

Etter flere måneder med tørr inneluft, kulde og store temperaturforskjeller kan huden trenge litt ekstra pleie. Her er våre åtte tips til å gi huden ekstra glød.

Stikkord: hudpleie

I løpet av vinteren mister huden sin naturlige fuktighet. Ansiktet føles uttørket og stramt og det er på tide å gi tilbake litt glød til huden. 

Åtte tips som får huden din til å gløde:

1. Skrubb huden

En årsak til at huden føles tørr og stram etter vinteren er at døde hudceller har lagt seg som en hinne på huden og hindrer at ny, frisk hud kommer frem. Om vinteren pøser vi på med fuktighetskremer, og glemmer ofte å peele huden fordi den føles tørr og sensitiv. Men jo flere lag med døde hudceller som blir liggende, desto tørrere oppleves huden. Du bør derfor skrubbe huden to til tre ganger i uken. Har du sensitiv hud, kan du bruke en mild peeling med myke korn. Har du normal til fet hud, kan du bruke en grovere peeling.

2. Bruk masker

Ansiktsmasker med for eksempel antioksidanter, peptider og planteekstrakter kan gi huden energi og glød. Påfør masken etter at du har skrubbet huden din. Leirebaserte masker er supre for å rense ut urenheter og matte ned huden, og passer for fet hud.

3. Gi fukt og næring

Velg en krem som binder fuktigheten i huden og en ansiktskrem som gir riktig næring og virker beskyttende, pleiende og gjenoppbyggende. Bruk gjerne også et fuktighetsserum under dag- og nattkremen for å tilføre ekstra fuktighet, og styr unna produkter med alkohol eller sterkt parfymerte produkter som tørker ut huden ytterligere.

4. Få nok søvn

De fleste av oss trenger minst syv timer søvn hver natt. Å sove godt og drikke nok vann er særlig viktig for at øyepartiet skal se bra ut. Mørke ringer er vanskelig å behandle fordi det ofte skyldes arv, men flere hudpleieprodukter kan lysne huden og dermed muligens ha en effekt på mørke ringer også.  I tillegg finnes det gode sminkeprodukter som dekker og lysner opp.

5. Beskytt huden mot solen

Det er UVB-strålene som gjør oss brune, mens UVA-strålene trenger dypt inn i huden og kan forårsake rynker, langvarige solskader og i verste fall hudkreft. Det er derfor viktig å beskytte seg mot både UVA- og UVB-strålene. Har du lys, nordisk hud, bør du velge minst faktor 50 i ansiktet og 30 på kroppen. Husk å smøre deg godt inn og fylle på dersom du har badet, eller dersom solkremen har blitt gnidd vekk av badehåndkleet eller liknende.

6. Gi huden riktig kosthold

Forskning viser at inntak av sukker fører til større produksjon av hormonet testosteron, som igjen kan føre til kviser. Derfor er det lurt å kutte ned på sukkeret. Du bør derimot få i det nok fett, fordi kroppen selv ikke produserer dette. En god kilde til fett er omega-3, som "smører" huden innenfra.

7. Få frisk luft

Det å trene eller gå tur ute vil kunne gi en frisk og naturlig glød til huden. Trening setter i gang blodsirkulasjonen i huden, og kombinert med frisk luft vil man få sunne og fine roser i kinnene.

8. Rens huden nøye hver kveld

I løpet av dagen blander sminke seg med kroppens egne avfallsstoffer. Dersom du ikke fjerner sminken før du legger deg, vil du risikere å få urenheter og oppleve at fuktighetskremen ikke trekker godt inn. Det vil igjen kunne føre til at du kan få en tørr og gusten hud.

Kilder: PlussTid

Relaterte produkter

AquaDerma Age Defense Eye Gel

AquaDerma Age Defense Eye Gel

Reduserer fine linjer og rynker og har en behagelig gelkonsistens. Den er spesielt utviklet for det sensitive øyepartiet.

Mer om produktet

AquaDerma Age Defense Day Cream

AquaDerma Age Defense Day Cream

En avansert anti-age som ikke legger et glatt lokk av silikoner og mineraloljer over huden din, men heller gir aktiv pleie med Arctic CELLrenew Complex™

Mer om produktet

AquaDerma Age Defense Night Cream

AquaDerma Age Defense Night Cream

Stimulerer hudens kollagenproduksjon for å redusere rynker og linjer, og har ekstra rike ingredienser som tilfører rikelig med fuktighet, natten igjennom

Mer om produktet

Dr Greve Vakre hender håndkrem

Dr Greve Vakre hender håndkrem

Håndkrem som pleier hendene og styrker neglene med inntil 40 %.

Mer om produktet

Bli medlem

Trykk her for gratis vareprøver og magasin i postkassen.

Pernille Burkhalter

Pernille Burkhalter, ekspert på:Hudpleie

Jeg er CIDESCO sertifisert hud og kroppsterapeut og har jobbet både i hudpleiesalong og på dag-spa. Send meg gjerne spørsmål om hudpleie.

Bokmerk denne siden

Du finner igjen siden under "Mine lagrede sider" på Min side. Du må være medlem for å bruke denne funksjonen. Bli medlem.

Bruker du hårkur? :