Skip to main content

Ung kvinne med farget hår Riktig stell av farget hår gjør at frisørens arbeid holder seg fint lengre.
Foto: iStock

Slik steller du farget og stripet hår

Julebord og julefeiring, ferietur eller en frisk start på det nye året – mange liker å sette litt hårfarge på tilværelsen. Men hårfarging påvirker også hvordan du bør stelle håret. Her er noen tips.

Stikkord: hårpleie
Foto: iStock

Dagens hårfargingsprodukter er skånsomme og sliter minimalt på håret, i hvert fall så lenge du ikke lysner håret. Jo mer du lysner håret, jo større risiko er det for at håret blir slitt. Men uansett hvilken farge du har valgt, er det ting å passe på, understreker lederen for Defines frisørteam og PlussTids ekspert på skjønnhet og velvære, Lise Holm-Glad.  Se Lises tips for å lage bohemflette

Her er noen råd til stell av farget og stripet hår:

I og etter dusjen

  • Velg sjampo og balsam som er beregnet for stripet eller farget hår. De vasker håret skånsomt og har i tillegg pleiende egenskaper som gjør at håret holder seg sterkt og sunt og dermed bevarer fargen. Velg produkter som har gjenoppbyggende effekt.
  • Er håret ditt tørt, bør du ta hårkur minst en gang i uken de første fire ukene etter fargingen.
  • Hvis håret er svært tørt, vil varmeredskaper som hårføner, rettetang og krølltang slite ytterligere. Det derfor smart å la varmeverktøyene hvile til håret er i bedre tilstand.

Ettervekst

  • Det finnes tørrsjampo med farge som kan hjelpe å dekke over etterveksten slik at du ikke må farge håret så ofte. 

Hvis du vil stripe håret

  • Ved å stripe håret ser det bra ut lenge, selv når din naturlige hårfarge vokser ut. Det enkleste hvis du vil stripe håret hjemme er å bruke et stripekit.
  • En del jenter som har farget håret mørkt, ønsker å lysne det på våren og sommeren. Da anbefaler Holm-Glad striper. Da blir håret gradvis lysere for hver behandling, og resultatet ser mer naturlig ut. 
  • Hvis stripene blir litt for gule, kan du bruke lillasjampo. 

Farget hår i sol og varme

  • Sol, saltvann og klorholdig vann er med på å lysne hårfargen din. Dette blir ofte kjempefint på naturlig hår, som bare får litt gylne striper. Hvis håret ditt er gult, vil det også bli finere etter noen dager i solen. Rødt hår blir veldig fort blast i solen og brunfarger har lett for å bli rødlige. 
  • Har du helbleket håret bør du virkelig unngå sol, saltvann og klorholdig vann, og eventuelt ha balsam eller kur i håret hele dagen. Skyll med ferskvann etter hvert bad, påfør balsam eller kur og la den sitte i. I verste fall kan et bleket hår brekke og falle av under sterk sol kombinert med bading.

Bli medlem

Trykk her for gratis vareprøver og magasin i postkassen.

Lise Holm-Glad

Lise Holm-Glad, ekspert på:Hårpleie

Jeg er leder for Defines frisørteam. Jeg er utdannet frisør og makeup-artist, og har jobbet som daglig leder på blant annet Adam & Eva, i Oslo og jobbet som lærer på Oslo frisørskole i fem år. Jeg jobbet som Art Director for Alex Creative Team hvor jeg hadde ansvaret for en rekke visninger i inn og utland.

Jeg har siden våren 2001 vært leder for Defines frisørteam, hvor jeg blant annet jobber med produkttester, utvikling, kommunikasjon og veiledning.

Send meg gjerne spørsmålom styling og/eller pleie av håret.

Bokmerk denne siden

Du finner igjen siden under "Mine lagrede sider" på Min side. Du må være medlem for å bruke denne funksjonen. Bli medlem.

Bruker du hårkur? :