Kategori:

Barnebursdag

Tag:
Kategori:

Barnebursdag

Tag:

Barnebursdag for skolebarn

Morsomme selskapsleker setter prikken over i´en i et barnebursdag. Her er forslag til 12 morsomme bursdagsleker. 

to gutter leker ute med vann
Foto: Asthon Bingham

Foruten klassisk bursdagsmat og drikke, er leker og underholdning en viktig faktor for en vellykket bursdag.

Her er 12  leker som garantert slår an blant de litt større barna.

Har du mindre barn, har vi også forslag til selskapsleker for de minste. 

 

123bursdag_annonse

123Bursdag hjelper deg med alt til barnebursdagen.
Ferdige pakkeløsninger for temabursdager med pynt, kakemiks, snacks og godteri.
Alt levert rett hjem.

Rabattkode PLUSSTID-20

Gå til nettbutikk her

Ikke Plusstid-medlem? Meld deg inn nå

Brett ut aviser på gulvet så de blir så store som mulig. La alle få en avis hver, og på denne skal de danse. Når du stanser musikken, bretter barna avisen en gang så den blir mindre, og så skal de danse videre der. Den som står helt i ro eller tråkker utenfor avisen er ute. Avisen brettes hver gang musikken stopper, og de flinkeste blir nok pent nødt til å danse litt tåspissdans.
Passer for: Fra cirka 6 år

LAST NED GRATIS BURSDAGSINVITASJON HER

Flasketuten peker på

Alle barna setter seg i en ring, og så snurrer de en flaske i midten. Før flasken snurres bestemmer dere hva den flasketuten peker på skal gjøre. Etter første omgang, er det den som sist ble pekt på som skal velge oppgave.
Passer for: Fra cirka 6 år

Stolleken

Sett frem stoler på gulvet. En mindre enn antall barn. Sett på musikk og la barna gå rundt stolene. Når du stanser musikken, skal alle sette seg ned. Den som ikke finner en stol i tide, er ute. Ta så bort en og en stol, helt til det kun er en stol igjen. Den som setter seg på den siste stolen er vinneren.
Passer for: Fra cirka 6 år

Til barneselskapet

TORO Lyse Muffins kan lages som små muffins til barneselskapet eller store muffins til vennebesøket

Les mer

Appelsinstafett

Del gruppen i to lag. Hvert lag har en appelsin som førstemann legger under haken. Appelsinen skal så gis videre til de andre på laget, og det laget som først når enden av rekken med barn har vunnet. Bruk eventuelt en tennisball hvis du er redd for appelsin-gris.
Passer for: Fra cirka 7 år

Les også:  

Oppskrift på tre ulike bursdagskaker og Sunnere barnebursdag med festfrokost!

Spis gulrot fra en snor

Del barna inn i par. Gi den ene en stang med en snor på og knyt en gulrot i enden på snoren. Barnet med snoren skal så mate den andre med gulroten, og det paret som først spiser opp gulroten sin har vunnet.
Passer for: Fra cirka 7 år

Pakkelek

Pakk inn en liten gave i mange lag med papir. Sett barna i en ring, og sett på musikk. Barna skal sende gaven rundt i ringen, og hver gang musikken stanser kan den som har gaven ta av ett lag papir. Den som tar av siste laget får gaven.
Passer for: Fra cirka 7 år

Miming

Lag en liste over sanger eller ting som skal mimes. Del ungene inn i lag og gi hvert lag penn og papir. Èn fra hvert lag får vite hva som skal mimes og mimer sangen/tingen til de andre på laget. Den som først forstår hva som mimes, løper til leke-lederen av og får en ny ting/sang å mime. Laget som først er ferdig med alle tingene på listen vinner.

Tips: I stedet for å mime kan dere tegne.

Passer for: Alle

Hviskeleken

Blir det mye leven rundt bordet, kan barna leke hviskeleken. La bursdagsbarnet finne på et ord som hviskes til barnet ved siden av. Han hvisker så ordet videre, og når det kommer til bursdagsbarnet igjen skal det sies høyt. Sannsynligheten er stor for at det er et helt annet ord enn det førstemann sa.
Passer for: Fra cirka 7 år

Kjeksspising og plystring

En pakke kjeks kan gi mye moro. La barna spise et par tørre kjeks hver før de prøver å plystre. Prøv gjerne selv også – det er vanskeligere enn du tror!

Passer for: De som kan plystre

Adjektivhistorie

Skriv en historie med plass til adjektiv. La gjerne historien dreie seg om dem som er på festen, da blir det ekstra moro. Barna sier adjektiv etter tur, og når historien skal leses opp blir det garantert mye latter.

Passer for: Fra cirka 9 år

Quiz

Arranger en quiz for barna. Sett dem sammen i lag, og la dem konkurrere mot hverandre. Husk å lage spørsmål fra mange forskjellige emner og juster vanskelighetsgraden etter barnas alder.
Passer for: Fra cirka 9 år

LAST NED GRATIS QUIZ HER

Smaksleken

Sett frem ulike matretter i skåler. Det kan være alt fra krydder til forskjellig mat. For eksempel fiskeboller, kokosboller og frokostblandinger. Barna skal ha bind for øynene når de smaker. De som gjetter riktig på flest, vinner.
Passer for: Fra cirka 7 år

Kilder:  selskapsleker.no, ressursbanken.no

Tommelfingerregler for barnebursdager for skolebarn:

  • Det finnes forskjellige aktiviteter som er gøy for barna i en barnebursdag.
  • Alt fra stolleken til å danse på aviser er verdt å prøve!
  • Hvis det er mye bråk er hviskeleken alltid en slager.
  • Prøv også alt fra quiz og historiefortelling til smaksleker.