Skip to main content

Familie på soverom Med riktig soveromshygiene får familien sunn og god søvn.

God søvn i rent og sunt soverom

Få ting er som et rent og luftig soverom. Her er tipsene som sørger for sunn og god søvn.

I løpet av en natt svetter vi mye, noe som skaper et fuktig miljø i madrass og sengetøy. Og er det noe bakterier og midd trives i, så er det nettopp det. Men med god soveromshygiene holder du de små sengekameratene unna.

Skift sengetøyet 

For best å unngå sengemidd, bør du skifte på sengen hver uke. På den måten tar du dem i tide. Og du - ikke ha dårlig samvittighet for senger som ikke er redd opp. Sengemidd liker seg nemlig best i oppredde senger fordi det er både varmere og mer fuktighet der enn i den uoppredde varianten. Vent derfor gjerne noen timer før du rer opp.

Kokevask sengesett og pysjamas

Vask sengetøyet på 95 grader i vaskemaskin. 60 grader dreper de fleste bakterier, men skal du være sikker på å kvitte deg med alle mikrobene og få sengetøyet helt rent, bør du velge kokevask. Pyjamasen bør også vaskes hver uke.

Luft dyne og pute

Dyner og puter bør luftes en gang i måneden i cirka én time. Det fungerer utmerket å henge dyne og pute over vinduskarmen.

Støvete gardiner

Husk at gardinene på soverommet også samler støv over tid. De får stort sett henge i ro, derfor holder det at du vasker dem én til to ganger i året. Støvallergikere vil ha behov for hyppigere rengjøring. Følg gardinenes vaskeanvisning. Rullegardiner er ikke bare en bra måte å få det mørkt på soverommet, de samler også langt mindre støv enn persienner.

Lær barna å sortere klær

Lær barna å hjelpe til med sorteringen ved å fokusere på at det er en lek; den som klarer å putte klærne sine i riktig vaskekurv når de er skitne, får en liten premie i slutten av uken.

Hvor nyttig var dette for deg?

  • Your rating is 4 out of 5 stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
God søvn i rent og sunt soverom Gjennomsnitt:
  • Currently 4.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du har allerede vurdert dennes, du kan kun stemme en gang!

Din vurdering har blitt endret.

Malin Skaar
Ekspert på: Rengjøring og stell av tekstiler

Hei,
Jeg er leder for Lilleborgs Forbrukerservice. Jeg tar i mot daglige henvendelser fra forbrukere, og har god erfaring med å svare på spørsmål. Spør meg om alt som har med Lilleborgs produkter å gjøre! Jeg svarer også på generelle spørsmål om rengjøring, tøyvask og flekkfjerning.