Skip to main content

Vask skjerfet riktig. Pass på at du gir skjerfet ditt riktig behandling.

Vask og vedlikehold av skjerf

Ingenting er bedre enn å surre et stort, mykt og varmt skjerf rundt halsen når kulden biter i. Ta godt vare på det så kan du bruke det år etter år. 

Skjerfet holder oss ikke bare varme, men kan også brukes til å friske opp antrekket. 

Velg farge på skjerfet etter humøret!

Motebildet preges i dag av skjerf og sjal i lekre og ofte dyre design i eksklusive materialer. Og uansett om favorittskjerfet ditt er eksklusivt eller kjøpt på billigkjeden, vil du sikkert at det skal holde i mange år. Da er det ekstra viktig at du sørger du for å holde det rent. 

Det beste er ifølge PlussTids ekspert, Malin Skaar alltid å ta hensyn til det sarteste stoffet i plagget, og vaske deretter.

Hvis skjerfets vaskelapp viser at det kan vaskes i maskin, vil det være trygt. Men er du usikker, lønner det seg å vaske det for hånd.

Kan du alltid stole på vaskelappen?

5 enkle trinn til trygg håndvask av skjerf:

1. Fyll en stor balje med lunkent vann, og hell oppi litt mildt vaskemiddel (for eksempel Milo om det er ull, eller Blenda/Omo). Legg skjerfet oppi, og klem litt på det slik at vaskemiddelet trekker seg inn. La skjerfet ligge i baljen i ca. et kvarter.

2. Hell ut såpevannet, og skyll skjerfet i kaldt vann fra springen. Sørg for at du får fjernet all såpen.

3. Klem vannet ut av skjerfet, men vær forsiktig. Stoffet må ikke vris for hardt.

4. Legg skjerfet på et håndkle, og rull det sammen. Dette vil hjelpe til med å fjerne fuktighet, slik at det tørker fortere.

5. Når du skal legge skjerfet til tørk, skal det ikke henges opp, da det kan skade fibrene. Du bør heller legge det på et tørt håndkle på gulvet.

Har du et skjerf av kasjmir, kan du håndvaske det i lunkent vann. Bruk et mildt vaskemiddel tilpasset ull, for eksempel Milo. Om du synes skjerfet har fått en vond lukt, kan det hende at det eneste du behøver å gjøre er å lufte det.

Se også hvordan du kan vaske andre småplagg som luer og votter.

Kilde: scarves.net 

Hvor nyttig var dette for deg?

  • Your rating is 4 out of 5 stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vask og vedlikehold av skjerf Gjennomsnitt:
  • Currently 4.5 out of 5 Stars.

Takk for din vurdering!

Du har allerede vurdert dennes, du kan kun stemme en gang!

Din vurdering har blitt endret.

Malin Skaar
Ekspert på: Rengjøring og stell av tekstiler

Hei,
Jeg er leder for Lilleborgs Forbrukerservice. Jeg tar i mot daglige henvendelser fra forbrukere, og har god erfaring med å svare på spørsmål. Spør meg om alt som har med Lilleborgs produkter å gjøre! Jeg svarer også på generelle spørsmål om rengjøring, tøyvask og flekkfjerning.