Skip to main content

Gravid kvinne i strikkegenser Hold også gravidmagen varm om vinteren!
Foto: Yay Images

Hold gravidmagen varm i kulden

Gravidmage og lave temperaturer er ingen enkel kombinasjon når det kommer til klesvalg. Her er praktiske tips til hvordan du skal kle deg for å holde magen varm gjennom vinteren.

Stikkord: gravid

En struttende mage er vakkert, men kan bli vanskelig å holde varm om vinteren. Her er noen smarte råd om klesvalg for dere som er gravide i den kalde årstiden.

Varm helt innerst

Ta på deg lange ulltrøyer innerst. Kanskje dem som ligger i kjærestens klesskap passer deg og gravidmagen din? Over kan du da velge tynnere plagg som skjorter, kjoler eller gensere.

Gravid-tilpasset er bra

Det kan være lurt å kjøpe spesialtilpassede strømpebukser for gravide. Disse vil dekke hele magen, og ikke etterlate bar hud noen steder. Når du velger gravidebukser, er det lurt å ha en type med brett som du kan ”brette” over, og slik dekke magen.

Varme plagg som passer for gravide:

Stor strikkegenser

Det finnes mange fine strikkegensere i oversized-stil som du lett kan bruke som gravid. Disse er behagelige og varme og ser bra ut med et par tights eller jeans.

Kåpe med A-snitt

Det finnes kåper i ulike snitt, og de som har en A-fasong passer særdeles godt til gravide. Disse har ofte knapper kun øverst, og dermed vil det ikke stramme over magen.

En åpen strikkejakke

Det er mange fine strikkejakker, eller åpne cardigans i butikkene. Dette er behagelige plagg på ha på seg og vil passe enhver som er gravid. Kjøper du en med drapering, vil du lett kunne bre forstykkene over magen.

Strikkekjoler

En kjole med lange ermer er en perfekt hverdagskjole for gravide. Det finnes selvsagt mange mamma-varianter, men om du heller vil få for en rimelig utgave i dameavdelingen, går det også bra. I så fall bør du velge en med noe elastan i seg, slik at den enkelt kan vie seg ut.

Poncho

Poncho er et fantastisk plagg for gravide. Det varmer godt og kan brukes så å si til alt. Hvid det ikke er mulig å få kneppet igjen knappene eller dratt opp glidelåsen på jakken eller kåpen , er det bare å ta på seg en poncho over! Da blir du både stilig og varm.

Gravid og feiende flott!

Kilder: www.mammalivet.com, babyverden.no, plusstid.no

Relaterte produkter

Allroundkrem

Dr Greve Pharma Allroundkrem

Forebygger og pleier irritert og tørr hud

Mer om produktet

Håndkrem

Dr Greve Pharma håndkrem

Intensiv pleie for tørre og såre hender

Mer om produktet

Hudkrem for gravide

Dr Greve Pharma Hudkrem for gravide

Forebygger strekkmerker og bidrar til hudens elastisitet

Mer om produktet

Bli medlem

Trykk her for gratis vareprøver og magasin i postkassen.

Oslo Jordmor og Kvinnesenter

Oslo Jordmor og Kvinnesenter, ekspert på:Gravid

Jordmødrene Annelie, Cecilia & Karin finner dere hos Oslo jordmor og kvinnesenter. Oslo Jordmor & Kvinnesenter er et privat tilbud til kvinner i alle aldre og driver forebyggende arbeid. Vi tilbyr blandt annet svangerskapskontroller, fødselsforberedende kurs, ammeveiledning, etterkontroller, prevensjon, celleprøve fra livmorhalsen, testing av kjønnssykdommer og klimakterierådgivning. Jordmor er en god samtalepartner med sin brede erfaring, kunnskap og lange tradisjon i det å forholde seg til kvinner og kvinnehelse. Velkommen med dine spørsmål til oss!

Bokmerk denne siden

Du finner igjen siden under "Mine lagrede sider" på Min side. Du må være medlem for å bruke denne funksjonen. Bli medlem.

Bruker du hårkur? :