Skip to main content

To barn som baker pepperkaker
Foto:

Juleverksted

Noe av sjarmen ved julen er å glede seg og forberede den store dagen. Inviter til juleverksted med venner som har barn!

Stikkord: Barn , jul , juletradisjoner
Foto:

Mulighetene for hva dere kan lage er uendelige. Det er bare å bruke fantasien. Her er noen gjennomførbare og morsomme tips:

Pepperkakefigurer

Ha en rikelig mengde pepperkakedeig, slik at store og små kan få bruke kreativiteten sin, prøve og feile. Ha et utvalg ferdige former liggende, slik at det er mye å velge i. I tillegg kan dere lage egne former ved å tegne en figur i papp – som en nisse, en stjerne med ujevne kanter, et kjempehjerte eller lignende – og klippe den ut. Legg den så oppå den utkjevlede deigen og skjær rundt med en butt kniv.

Julekurver

Julekurvene er klassikere som aldri går av moten. Og de er ikke så vanskelige å få til. Her finner dere et enkelt mønster som kan printes ut fra nettet og klippes til i ulike farger: www.cool.no/julesiden/verksted/hjerteflett.htm.

Trolldeig og konditorfarge

Dette er en sikker vinner hvert år. Slik gjør dere det: Bland 2 kopper mel, 1 kopp salt, 1 kopp vann og 1 spiseskje matolje. Deigen skal være smidig og lett å arbeide med. Stekes på 75–80 grader i en dag eller en natt (store ting må ofte stekes lenger). Så er det bare å slå seg løs med konditorfarge og dekorere som man lyster. Ofte blir barna veldig stolte over trollfigurene sine.

Tryll med gardinene

Det skal ikke mye til for å gi hvite rullgardiner litt ekte julestemning! Kanskje barna vil dekorere gardinene på sitt eget rom? En remse med juleglitter, dekorative silkebånd eller små stjerner i sølv og gull gjør susen (fest med lim). Slik får dere en vakker vinterhimmel å sovne til.

Kilde: Pedagog Kjell Simonsen ved Barnehageforum

Har du lyst på magasinet PlussTid
og vareprøver gratis i posten?

Bli medlem
Anne Gro Nordli

Anne Gro Nordli, ekspert på:Barn

Hei!Jeg heter Anne Gro Nordli og har mange års erfaring som helsesøster. Jeg svarer på spørsmål om baby og barn. Spør meg om alt fra søvn til vaksiner. Dersom jeg ikke føler meg kompetent til å svare på enkelte spørsmål, henviser jeg videre.

Hilde Medbøe

Hilde Medbøe, ekspert på:Barn

Hei,
Jeg er utdannet farmasøyt og jobber til daglig som fagansvarlig farmasøyt.
Send meg gjerne spørsmål om våre produkter, barnepleie eller om huden vår.

Bli medlem

Trykk her for gratis vareprøver og magasin i postkassen.

Bokmerk denne siden

Du finner igjen siden under "Mine lagrede sider" på Min side. Du må være medlem for å bruke denne funksjonen. Bli medlem.

Bruker du hårkur? :