Skip to main content

Ha en rikelig mengde pepperkakedeig, slik at store og små kan få bruke kreativiteten sin! Ha en rikelig mengde pepperkakedeig, slik at store og små kan få bruke kreativiteten sin!
Foto: NTB Scanpix

Juleverksted

Noe av sjarmen ved julen er å glede seg og forberede den store dagen. Inviter til juleverksted med venner som har barn!

Stikkord: Barn , jul , juletradisjoner

Mulighetene for hva dere kan lage er uendelige. Det er bare å bruke fantasien. Her er noen gjennomførbare og morsomme tips:

Pepperkakefigurer

Ha en rikelig mengde pepperkakedeig, slik at store og små kan få bruke kreativiteten sin, prøve og feile. Ha et utvalg ferdige former liggende, slik at det er mye å velge i. I tillegg kan dere lage egne former ved å tegne en figur i papp – som en nisse, en stjerne med ujevne kanter, et kjempehjerte eller lignende – og klippe den ut. Legg den så oppå den utkjevlede deigen og skjær rundt med en butt kniv.

Les også:  Lag nyttige julegaver med barna.

Julekurver

Julekurvene er klassikere som aldri går av moten. Og de er ikke så vanskelige å få til. Her finner dere fremgangsmåte og et enkelt mønster som kan printes ut fra nettet og klippes til i ulike farger: Klikk her!

Les også: Slik lager du julepynten selv.

Trolldeig og konditorfarge

Dette er en sikker vinner hvert år. Slik gjør dere det: Bland 2 kopper mel, 1 kopp salt, 1 kopp vann og 1 spiseskje matolje. Deigen skal være smidig og lett å arbeide med. Stekes på 75–80 grader i en dag eller en natt (store ting må ofte stekes lenger). Så er det bare å slå seg løs med konditorfarge og dekorere som man lyster. Ofte blir barna veldig stolte over trollfigurene sine.

Tryll med gardinene

Det skal ikke mye til for å gi hvite rullgardiner litt ekte julestemning! Kanskje barna vil dekorere gardinene på sitt eget rom? En remse med juleglitter, dekorative silkebånd eller små stjerner i sølv og gull gjør susen (fest med lim). Slik får dere en vakker vinterhimmel å sovne til.

Kvier du deg for å arrangere juleverksted med barna?  God planlegging og litt forberedelser kan gjøre det hele enklere.

Kilde: Pedagog Kjell Simonsen ved Barnehageforum

Bli medlem

Trykk her for gratis vareprøver og magasin i postkassen.

Tone Aanderaa

Tone Aanderaa, ekspert på:Barn

Hei! Jeg heter Tone Aanderaa og er trebarnsmamma og jeg har mange års erfaring som helsesøster og fødselskursinstruktør. Mitt store ønske er at du skal føle deg trygg og mestre din nye rolle som gravid og mamma. Jeg gleder til å svare deg på det du lurer på.

Bokmerk denne siden

Du finner igjen siden under "Mine lagrede sider" på Min side. Du må være medlem for å bruke denne funksjonen. Bli medlem.

Bruker du hårkur? :